Qui som?

Si haguéssim de resumir-ho, Sixtus som 6 músics de la comarca d’Osona que vam decidir fer un grup el 2013 per petar-ho molt fort fent versions amb la idea d’acabar fent els nostres temes algun dia. L’únic problema és que és tot mentida.

Perquè al final no som 6 músics sinó que som 7, però Seventus no ens agradava. I de fet tampoc som del tot músics i malauradament cap de nosaltres s’hi dedica. Ah, i a sobre no som tots d’Osona que en Marc és de la frontera entre el Berguedà i el Bages. I bé, si que vam començar el 2013 però no per petar-ho molt fort sinó per fer un únic concert al Mercat de Música Viva de Vic i tornar cap a casa.

Però, ens va agradar! Era divendres, venia el cap de setmana i vam decidir que allò no podia acabar allà. Així que vam decidir continuar i al final la bola se’ns va fer gran i res: així va néixer Sixtus. I aquí estem, 8 anys després.

Només una de les coses que hem dit era certa: sempre havíem tingut ganes de fer les nostres pròpies cançons, així que el 2019 vam decidir fer el pas i començar a pensar-les, escriure-les i gravar-les i realment ens ha agradat. Després de tant temps són moltes les històries que hem viscut i que tenim ganes d’explicar i de cantar i Sempre és l’Aire és només la primera. La primera, de moltes que hem viscut, que hem somiat, que potser voldríem oblidar o que simplement ens hem intentat.

I perquè sempre és l’Aire? Doncs perquè l’Aire no és res concret però alhora ho envolta tot. Ho envolta tot com tot el que ens agrada, ens fa enlairar i ens fa feliços. L’Aire és aquelles petites coses que moltes vegades no som conscients que hi son però que tenim al nostre voltant ajudant-nos a seguir endavant. Les persones que estimem, l’amor, la música… tantes i tantes coses que fan que aquesta vida sigui, per molt que a vegades no ho sembli, un regal.

Així que tan si avui us va bé com si no, seguirem fent cançons perquè en tenim ganes. Potser només en farem els dies parells o potser els caps de setmana, això encara hem d’acabar de gestionar-ho. Però en farem! I tan de bo que us agradin i siguin, encara que només sigui un moment, l’aire que us enlairi.

Back to top